Yapı Ruhsatı Yönetmeliği 2018

Yapımı

Yapı Ruhsatı Yönetmeliği 2018. Yazımızda özel mülkiyete ait alanlardaki inşaatlardaki yapı ruhsatı kurumunu ve işlemleri incelemeye çalıştık. Yapı ruhsatı ve ruhsat yenileme işleminde bilinmeyen nokta.

Ruhsat Suresi Gecmis Yapilar Insaat Haber
Ruhsat Suresi Gecmis Yapilar Insaat Haber

2019 imar barışı yönetmeliğin tam metni imar barışı başvurularının tüm detaylarının yer aldığı imar barışı yönetmeliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu nedenle bina inşaatlarına başlanmadan önce mutlaka yapı ruhsatı alınması gerekir. Yapı ruhsatı alınmış olan yeni inşaat ilave ve esaslı tadillerde.

Yapı ruhsat işlemleri 3194 sayılı imar kanunu ve buna bağlı yönetmeliklere göre yapılır.

Kamuya ait alanlardaki yapılara dair yapı ruhsatı işlemleri planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin 56. Belediye ve mücavir alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanlarında civarında ve mezralarda yapılacak konut entegre tesis niteliğinde olmayan ve imar planı gerektirmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal manav. Yapı ruhsatı alınmış olan yeni inşaat ilave ve esaslı tadillerde. Yapı ruhsatı bir parselde ts 8737 standardına uygun olarak imar yönetmeliği ile öngörülen belgeler ile projelerin onaylanması sonrasında ilgili idaresince tanzim edilen onaylı resmi izin belgesi oluyor.