Kaçak Yapı Cezası 2018

Yapımı

Kaçak Yapı Cezası 2018. Kaçak yapı cezaları haberi. Yoksa bunun adı 2018 affı olur sonrasında da 2019 affı istenir.

2018 Yilinda Yapilan Kacak Yapilar Uydu Fotograflari Ile Tespit Edilerek Yikiliyor
2018 Yilinda Yapilan Kacak Yapilar Uydu Fotograflari Ile Tespit Edilerek Yikiliyor

Kaçak yapı hakkında bilgileri sizlere sunacağız. Maddesi uyarınca para cezası verilemez. Ruhsatsız veya ruhsata aykırı kaçak yapı nedeniyle imar para cezası verme yetkisi belediye encümeni ve il özel idaresi encümenine aittir.

Kaçak yapı yapıldığının ilgili yönetim birimince belirlenmesi uygulama sorumlusunca fenni sorumlu tarafından saptanarak bildirilmesi ya da bir biçimde kaçak yapı yapıldığının öğrenilmesi üzerine ilgili belediye ya da il özel yönetimlerince valiliklerce o andaki yapım durumu saptanır ve yapı mühürlenip.

Ancak bazı kişiler kaçak yapı cezasını ödemeyebilir. Ruhsat alınmadan veya ruhsat veya eklerine veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının yapı sahibine ve müteahhidine istisnalar dışında özel parselasyon ile hisse karşılığı belirli bir yer satan ve alana 500000 tl dan 25000000 liraya kadar para cezası verilir. Meclisde bugün kaçak yapılara aykırılığın metrekaresine göre kesilen ceza sistemi değişiyor. Böyle bir durumda devlet yaptırımcı olma yetkisini kullanır.